Hoe kun je als gemeente de Sustainable Development Goals (SDG’s) inzetten om op- gavegericht samen te werken met bewonersbedrijven en andere maatschappelijke initiatieven? De SDG’s bieden kansen om de samenwerking met maatschappelijke partners en inwoners te versterken en zo lokaal samen meer impact te creëren én zichtbaar te maken. Wat is hiervoor nodig? Wat vraagt dit van een gemeente en wat levert het op?

Ben je benieuwd wat de SDG’s voor jouw gemeente kunnen betekenen?

Op 17 februari gaan we in gesprek met Gelderse gemeenten én de SDG Impact Ma- kers over de kansen en (on)mogelijkheden die de SDG’s bieden. Te gast zijn gemeen- te Rheden, gemeente Aalten en 8RHK (regio Achterhoek). Zij delen hun aanpak en ervaringen met de SDG’s. Kom ook en praat mee!

Over de SDG Impact Makers

De SDG Impact Makers zijn acht bewonersbedrijven en maatschappelijke initiatieven uit Gelderland die recent deel hebben genomen aan het SDG coaching programma. Tijdens dit programma leerden de deelnemers hoe zij door zich te verbinden aan
de SDG’s duidelijker kunnen communiceren over hun initiatief, hun impact kunnen meten, en de juiste partners om zich heen weten te verzamelen waardoor de toe- gang naar financiering en samenwerking makkelijker wordt. Het programma wordt aangeboden door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland in samenwerking met LSA bewoners.

Voor wie?

Gemeenteprofessionals, impactondernemers en bewonersinitiatieven die werk willen (gaan) maken van Sustainable Development Goals in hun gemeente!

Locatie

De bijeenkomst vindt online plaats. Wij sturen u tijdig de een vergaderlink toe.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar info@spectrumelan.nl onder vermelding van
‘Meet-up met de SDG Impact Makers’.

17 februari 2022
09:30 — 12:00 (2h 30′)

Online