Regio Midden-Gelderland.

Dit zijn de initiatieven en netwerken in de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland.

  • WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland is voor werkgevers dé logische sparringpartner en dienstverlener voor personeels- en arbeidsmarktvraagstukken. We streven naar een goed functionerende en transparante arbeidsmarkt. De vraag van de werkgever staat hierbij voor ons centraal. Onze dienstverlening is kosteloos voor werkgevers in de regio Midden-Gelderland.

    https://www.wsp-mg.nl/

  • Leerwerkloket Midden-Gelderland is er voor iedereen die hier hulp bij nodig heeft. Het is dé plek waar iedereen terecht kan met vragen over leren of werken. De arbeidsmarkt verandert erg snel. Het is daarom belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Iedere arbeidsmarktregio heeft zijn eigen Leerwerkloket. Wij werken voor gemeenten: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

    Op onze website vindt je informatie over leren, werken, basisvaardigheden, financiële regelingen en kan je oriënteren op sectoren.

    https://middengelderland.leerwerkloket.nl/

  • Onze Missie

    ‘Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via nieuwe arbeidsmarktgerichte initiatieven, sociaal ondernemerschap en inclusief werkgeverschap in Midden-Gelderland meer kansen te bieden te (her)integreren op de arbeidsmarkt. De stichting streeft met zijn acties en beleid naar het creëren van aandacht en kansen voor een inclusieve arbeidsmarkt in Midden-Gelderland.’

    Over ons

    Het bestuur van stichting Inclusief Midden-Gelderland beheert een fonds, waarmee initiatieven worden ondersteund die het inclusief ondernemerschap stimuleren en de kans te vergroten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Stichting Inclusief Midden-Gelderland heeft zich ten doel gesteld om de verbinder, de facilitator en de expert te zijn op het gebied van inclusief ondernemerschap. Samen met werkgevers, overheden, onderwijsinstellingen en andere organisaties worden de krachten gebundeld om van deze regio de meest inclusieve arbeidsmarkt van Nederland te maken.

    • Stimuleren van een inclusieve arbeidsmarkt in Midden-Gelderland
    • Aanvullend op bestaande voorzieningen / initiatieven
    • Overbruggend / initiërend
    • Tijdelijk en (bij voorkeur) revolverend
    • Verbindend

    https://www.inclusiefmiddengelderland.nl/

  • DeBlauweWijkEconomie is een initiatief voor en door bewoners in het Spijkerkwartier, Arnhem. Samen creëren wij vanuit onze passie een duurzame woon-, werk- en leefomgeving met meer welzijn, verbondenheid en oog voor de natuur.

    DeBlauweWijkEconomie bereikt dit door bewoners op te leiden en te coachen in het ontdekken en volgen van hun droom en door sociaal ondernemerschap te stimuleren. In het Spijkerkwartier leef je samen met ons je passie.

    DeBlauweWijkEconomie is: samen ideeën ontwikkelen tot kansen in onze buurt door gebruik te maken van wat er al is samen met de overheid, kennisinstellingen en bedrijven. Samen komen we verder. Kijk voor meer informatie op onze website.

    https://mijnspijkerkwartier.nl/pagina/deblauwewijkeconomie

  • Een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen kansrijk kunnen opgroeien. Waar je perspectief hebt op structureel werk en inkomen. En waar je kunt wonen in kwalitatief goede en duurzame woningen in een gezonde en veilige buurt. Dat is de inzet van het Nationaal Programma Arnhem-Oost voor de wijken Presikhaaf, Malburgen, Geitenkamp, het Arnhemse Broek en Klarendal.

    Het Nationaal Programma Arnhem-Oost is een gezamenlijk programma van de gemeente Arnhem en betrokken maatschappelijke partijen, zoals zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs, politie, bedrijven en diverse maatschappelijke initiatieven. Ook wijkbewoners zelf zijn belangrijke partners: zij kennen hun wijk, de medebewoners en de uitdagingen waar zij voor staan. Juist zij weten waar oplossingen nodig en mogelijk zijn.

    Heb jij een goed idee voor jouw wijk ?

    • Doe mee als bewoner
    • Doe mee als organisatie
    • Kijk snel op onze website!

    https://arnhem-oost.nl/

  • Stichting Vitesse Betrokken is het maatschappelijke hart van voetbalclub Vitesse in Arnhem. Het doel van de stichting is middels de kracht van Vitesse sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio.

    https://www.vitesse.nl/club/vitesse-betrokken/wie-zijn-wij

  • Met Activerend Werk ondersteunen we je en moedigen we je aan om alles uit jezelf te halen. Zo kun je blijvend jouw bijdrage leveren aan de samenleving. In een passende werkomgeving, dicht bij jou in de buurt.

    Voor wie is Activerend Werk

    • Je bent inwoner van Arnhem.
    • Je bent minimaal 16 jaar.
    • Je wilt stappen zetten op weg naar werk.
    • Je kunt daar ondersteuning bij gebruiken.

    Dan is Activerend Werk iets voor jou!

  • Huis vóór de Wijk is een buurthuis voor iedereen uit Immerloo en ’t Duifje. Bijna 50 vrijwilligers maken het mogelijk iedere dag de deuren te openen voor de bewoners van deze wijk.

    Ons buurthuis zet zich in om samen met de bewoners de wijk steeds een beetje mooier te maken. De organisaties onder ons dak organiseren vele soorten activiteiten, waarbij bewoners iets nieuws kunnen leren, bewegen, hulp kunnen krijgen bij diverse vragen en elkaar ontmoeten. Ook voor de jeugd en kinderen zijn er verschillende activiteiten.

    Voor een gezonde maaltijd van verse en biologische ingrediënten ga je naar onze Brasserie De School. En het Malburgs Buurt Banen Bedrijf ondersteunt je bij je weg naar werk.

    https://huisvoordewijk.nl/