Regio Achterhoek.
Dit zijn de initiatieven en netwerken in de arbeidsmarktregio Achterhoek.
-
Heb jij als (startende) ondernemer interesse in sociaal impact ondernemen? Wil je maatschappelijke impact realiseren met jouw bedrijfsidee of onderneming? Met al jouw vragen over impact ondernemen kun je bij ROZ terecht.
ROZ:
- Heeft trainingen en programma’s.
- Geeft advies.
- Helpt bij sociale inkoop.
-
Inner Development Goals (IDGs) is een organisatie voor innerlijke ontwikkeling. We onderzoeken, verzamelen en communiceren wetenschappelijke vaardigheden en kwaliteiten die ons helpen om een doelgericht, duurzaam en productief leven te leiden.
IDG HUB Achterhoek – Werken aan de duurzame doelen met de Inner Development Goals
-
Leerwerkloket Achterhoek ondersteunt inwoners en werkgevers uit de Achterhoek bij loopbaan- en scholingsvragen. Gratis en geheel vrijblijvend. Iedere Achterhoeker kan bij ons terecht voor een loopbaangesprek, advies over een carrièreswitch, informatie over opleidingen, trainingen en arbeidsmarkt, inzicht in financiële regelingen, loopbaantesten, sollicitatietips en leerwerkvacatures.
Werkgevers kunnen bij ons terecht met vragen over het opleiden van personeel, personeelsontwikkeling, financiële regelingen en maatwerkleerwerktrajecten.
-
Het doel is om ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen. Vooral ideeën van en voor jongeren (leeftijdsgrens 18-80 jaar). Goede ideeën kunnen door iedereen in Nederland worden ingediend, zolang de resultaten maar ten goede komen aan de Achterhoek. Ideeën die gehonoreerd worden krijgen persoonlijke coaching bij de realisatie en eventueel een financiële bijdrage. De financiële bijdrage mag terugbetaald worden aan de stichting, zodat daarmee weer anderen geholpen kunnen worden, maar dit is geen verplichting.
-
WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) stimuleert, informeert en adviseert u over inclusief ondernemerschap.
WSPA ondersteunt in de weg naar Inclusief Ondernemen door een Inclusieve Werkgever te zijn. Wat dat betekent?
Inclusief werkgeverschap is voor WSPA: gelijkwaardigheid en diversiteit voorop en iemands sekse, gender, etniciteit, kleur, afkomst, seksuele oriëntatie of arbeidsbeperking maakt niet uit voor zijn, haar of hun kansen. Inclusief ondernemerschap is inzetten op diversiteit en het creëren van een cultuur waar medewerkers zichzelf kunnen zijn.
-
Met Opijver kom je verder. Letterlijk en figuurlijk.
Jouw talent, vakmanschap en ambities zetten we graag in voor de Achterhoek. Wij stimuleren, activeren en ondersteunen werkzoekenden, werknemers en ZZP’ers dan ook om de stap naar scholing te zetten. Jong en oud. Om te professionaliseren, om te scholen naar een kansberoep of om gewoonweg weer aan het werk te gaan. We hebben iedereen nodig! Want samen maken we de Achterhoek.
Opijver -
Wij zetten ons in om werkloosheid te voorkomen. En als voorkomen echt niet lukt, willen wij dat deze periode zo kort mogelijk duurt. Dit doen wij door de vraag naar en het aanbod van medewerkers bij elkaar te brengen.
‘Achterhoek Werkt Door’ is het Regionaal Mobiliteitsteam van de Achterhoek. Nederland telt 35 van deze teams. Wij bieden hulp op maat aan werknemers, werkzoekenden, starters, zelfstandigen en werkgevers in de 8 Achterhoekse gemeenten.
-
ZEG Achterhoek is dé plek waar jongeren tussen de 16 en 27 jaar gratis kunnen aankloppen voor informatie, advies en ondersteuning bij werken, studeren, geldzaken of als je het even niet meer weet.
In de Achterhoek vinden wij het belangrijk dat alle jongeren werk hebben, naar school gaan of een andere zinvolle daginvulling hebben. Alle jongeren verdienen de kans zichzelf te ontwikkelen. Toch gaat dat niet altijd vanzelf. Soms lukt het allemaal even niet. Misschien geldt dat ook wel voor jou. In die situaties staan de ZEG Consulenten voor jou klaar.
-
Stichting De Graafschap Verbindt is opgericht door Betaald Voetbal De Graafschap B.V. en komt voort uit de reeds ingezette maatschappelijke koers van de club. De stichting heeft een eigen bestuur en draagt bij aan het verbeteren van het welzijn en de positie van (kwetsbare) inwoners uit de regio. De stichting streeft ernaar iedere Achterhoeker te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen, zodat er een samenleving ontstaat waarin iedereen volwaardig mee kan doen.
-
De Achterhoekse Uitdaging is een initiatief van de Winterswijkse, Aaltense en de Doetinchemse Uitdaging. Grenzen zijn niet zo belangrijk, samenwerken en verbinden in de Achterhoek wel. De leefbaarheid van de Achterhoekers verbeteren door maatschappelijke en sociale initiatieven helpen hun doelen te behalen.
De Uitdaging stimuleert bedrijven en organisaties maatschappelijke betrokkenheid (MBO en MVO) te tonen voor de leefbaarheid van de lokale maatschappij. Jij kunt samen met ons, sociale initiatieven in de Achterhoek laten groeien tot projecten die een positieve impact hebben.
-
Je weet dat je wilt verduurzamen maar je weet niet waar je moet beginnen. Of weet je niet welke energiebesparende maatregelen er (nog meer) mogelijk zijn voor jouw bedrijf. Het Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek (DOA) helpt je op weg.
DOA is hét expertisecentrum voor duurzaamheid en energie voor het bedrijfsleven. Als ondernemer kun je bij ons terecht voor vragen, begeleiding en ondersteuning over energie en circulariteit. Maar ook als je als bedrijvenpark of winkelcentrum samen met andere ondernemers aan de slag wil met verduurzamen, bieden wij hierbij ondersteuning. DOA is een expertisecentrum voor en door ondernemers!
-
De Innovatiehub Achterhoek-Liemers is de nieuwste hub (2017) binnen het overkoepelende Innovatiehub concept. De Innovatiehub is een samenwerkingsverband tussen drie techniek bedrijven uit de Achterhoek-Liemers: Von Gahlen Nederland BV, Ubbink BV en Vink Kunststoffen BV.
Via de Innovatiehub Achterhoek-Liemers kun jij een uitdagende stage of afstudeeropdracht uitvoeren, waarmee je bijdraagt aan de verdere innovatie van de bedrijven. Om zoveel mogelijk uit jouw stage- of afstudeeropdracht te halen, kun je gebruik maken van de extra’s die de Innovatiehub Achterhoek-Liemers biedt, zoals het bijwonen van bijeenkomsten met andere studenten, het volgen van trainingen en extra begeleiding vanuit de Hubmanager op het proces.