Kennis & Tools.

Uitleg en verschillende tools om zelf aan de slag te gaan met impact ondernemen.

Tools

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal handige tools voor (startende) impact ondernemers.

Onder Handen Nemen

Wil je graag impactvol ondernemen, maar weet je nog niet hoe dit binnen je bedrijf past? Met de click en match tool ‘Onder Handen Nemen’ vind je razendsnel de mogelijkheden waar jij verder mee kunt. Met deze tool ontdek je subsidies, netwerkmogelijkheden, ondernemersondersteuning en nog veel meer.

Ga naar de tool of kom eens langs bij één van de kennissessies, om samen met collega-ondernemers in de fysieke gesprekstool van Onder Handen Nemen te duiken!

Rechtsvorm tool

Welke rechtsvorm past het best bij je impact onderneming? Aan de hand van negen vragen krijg je daar een toegankelijk advies over in deze tool van Social Enterprise NL.

Wegwijzer Rechtsvorm - Social Enterprise NL

Toolbox ondersteuning impact ondernemen

Als gemeente of provincie speel je een belangrijke rol in het faciliteren van ondernemen met maatschappelijke meerwaarde. Maar hoe faciliteer je als (lokale) overheid optimaal deze impact ondernemers? Wat is hierin de verantwoordelijkheid vanuit de overheid en wat kan opgepakt worden vanuit een breder ecosysteem in de regio? De toolbox is geschreven door Platform31 en KplusV in opdracht van de City Deal Impact Ondernemen. Hij bevat inspiratie, tips en acties voor beleidsmakers die ondernemen net impact een stapje verder willen brengen, gevoed door verschillende koplopergemeenten en een provincie.

Toolbox ondersteuning impact ondernemen - Platform31 | Kennis en netwerk voor stad en regio

Social Business Model Canvas

Het is belangrijk om jouw bedrijfsidee uit te werken op papier of je bedrijfssituatie in kaart te brengen. Juist ook voor jou als impact ondernemer om je maatschappelijke meerwaarde inzichtelijke te maken. Dat kan met het ROZ Social Business Model Canvas.

The Social Business Model Canvas - The Canvas Revolution

Duurzaam Bouwloket

Het ondernemersloket van het Duurzaam Bouwloket wordt door Nederlandse gemeenten ingezet om ondernemers en instellingen op weg te helpen bij het verduurzamen van hun panden/vastgoed. Onze hulp is onafhankelijk en kosteloos voor ondernemers uit gemeenten die een samenwerking hebben met ons. Ga naar de voorpagina en vul jouw gemeente in om te checken of jouw gemeente is aangesloten.

Over ons - Ondernemersloket (duurzaambouwloket.nl)